Investor Relations

Vi gör det enkelt för dig att administrera bolagets kommunikation med sina ägare

Aktivera depåer

När du som administrerar ett bolags aktiebok eller derivatbok har kontrollerat att innehaven stämmer, så kan du med ett knapptryck göra innehaven synliga för ägarna i vår kostnadsfria depåtjänst. Om du har fört in e-post och/eller mobilnummer kan du också enkelt informera alla dina ägare, direkt ifrån tjänsten, att deras innehav nu finns synliga och tillgängliga i vår depå.

För ägarna blir det många fördelar, så som synlighet och transparens men också en upplevelse av professionalitet av bolaget.

För emittenten (bolaget) skapar depåtjänsten en mängd fördelar:

  • ägare kan bli automatiskt notifierade om förändringar
  • bolaget har möjlighet att mycket kostnadseffektivt kommunicera med sina ägare
  • flera av våra tjänster, som t.ex. FundRacer, förutsätter att depåerna är aktiverade
  • bolaget slipper att svara på frågor om olika ägares innehav, då de själva kan se hur många värdepapper de äger och när de förvärvades

Kort och gott, bolaget sparar tid och kostnader, samtidigt som ni visar att ni är seriösa och professionella.

Observera! Ägare med svenska person/org nummer kommer att identifiera sig med Bankid, vilket då kommer att matchas med de innehav där deras person/org nummer finns registrerade. Om dessa uppgifter saknas, så kommer de inte kunna se sina innehav. För utländska ägare, som av naturliga skäl saknar både svenskt personnummer och Bankid, kommer deras innehav att matchas mot verifierad e-post adress och/eller verifierade mobilnummer. Var därför noggrann när du för in dessa uppgifter i aktiebok och derivatbok, då det är nödvändigt att det är korrekt för att depåtjänsten skall fungera smidigt.

Automatisk notifiering

När du har registrerat en förändring i en aktiebok eller derivatbok så skickas automatiskt en notifiering till den eller de ägare som berörs av förändringen om att de kan se vad som har hänt i sin depå. På detta sätt bidrar bolaget till ökad transparens, samtidigt som bolaget ger ägarna möjlighet att reagera om det skulle vara en felaktig registrering.

Allt som behövs är att bolaget aktiverar depåtjänsten och ser till att informera sina ägare om att de har en kostnadsfri depå som väntar på dem.

Meddelanden till ägare

Med vår Investor relation-tjänst (IR tjänst) kan bolaget skicka meddelanden till samtliga ägare som har aktiverat sina depåer. Oavsett om det är kallelse till årsstämma, inbjudan till festlighet, ekonomiska rapporter eller att bolaget vill berätta om en ny affär, så kan ni i lugn och ro formulera meddelandet till ägarna och sedan även skicka med bilagor. Allt blir tillgängligt för nedladdning i depåtjänsten och de blir notifierade om att det finns ny information att ta del av.

På detta sätt slipper bolaget att administrera och underhålla separata e-postlistor för utskick till ägarna. Allt kan hanteras via IR-tjänsten.

Allt du behöver veta om digital aktiebok